tata steel chess wijk aan zeeHet Nederlands grootste en belangrijkste schaaktoernooi van het jaar gaat weer van start. Inderdaad, het Tata Steel Chess tournament, of zoals het vroeger heette Hoogovens schaaktoernooi, of Corus Chess tournament in Wijk aan Zee, vlakbij Ijmuiden. Heb je je nog niet ingeschreven om mee te doen, dan is de kans klein dat dit nog lukt. Maar ook als bezoeker is het leuk om het TataSteel chess toernooi te volgen. Het leukst is dit natuurlijk om even langs te gaan in het Paviljoen in Wijk aan Zee, maar je kunt dit ook steeds beter op Internet doen. In dit artikel vertel ik je waar je moet zijn voor het beste en leukste commentaar.

Volg Tata Steel Chess zelf

Het dichts bij de bron zit je natuurlijk als je Tata Steel volgt op hun eigen website. Je kunt daar de partijen live bekijken en via de site krijg je alle informatie over de deelnemers, uitslagen en standen. Natuurlijk niet alleen van de grootmeestergroepen, maar ook van de amateurkampioenschappen. Daarnaast volg je uiteraard het Twitteraccount van Tata Steel om direct op de hoogte te zijn bij nieuwe ontwikkelingen. Nieuw dit jaar is dat Tata Steel ook aanwezig is op Instagram. Stuur een leuke selfie in en maak kans om samen met de grootmeesters per trein naar Rotterdam of Den Haag te reizen.

Maar bovenal kom je naar de site van Tata Steel Chess voor het commentaar via de live stream. Naast toelichting van voornamelijk Yassar Seirawan zie je ook regelmatig gasten en grootmeesters voorbij komen. Zeker kijken dus!

Live commentaar van grootmeesters

Wil je niet alleen de partijen volgen, maar ook nog eens horen en zien wat de plannen van de spelers zijn, dan kun je terecht op de schaakomgeving van Playchess.com. Hier geven verschillende grootmeesters dagelijks commentaar op de belangrijkste partijen en kun je direct volgen of jouw favoriet het goed doet. Natuurlijk leer je op deze manier ook weer het nodig bij dat je in jouw partijen kunt gebruiken.

Achtergrondverhalen over Tata Steel

Aangezien het Tata Steel Chess toernooi wereldwijd als een van de belangrijkste toernooien wordt gezien zijn er veel websites die verslag doen van dit schaaktoernooi. Een van Nederlands beste sites om te volgen is ChessVibes. Hier krijg je veel achtergronden en filmpjes van het toernooi. Daarnaast volg je uiteraard The week in chess van Mark Crowther en Chessbase.

Hoe volg jij het Tata Steel Chess toernooi?

Ben jij er live bij, doe je zelfs mee, of welke sites volg jij? Laat het me weten via de reacties en samen maken we de beste startpagina om het Tata Steel toernooi te volgen.

PS. Heb je nog een leuk verhaal dat je wilt delen over het Tata Steel schaaktoernooi schrijf dan je eigen schaakverhaal en plaats het op deze website.

Volg het Tata Steel Chess toernooi live!
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *