online schaken voor geldOnline schaken voor geld klinkt goed, toch? Wie zou er nu geen geld willen verdienen met zijn hobby. En alhoewel er websites zijn waar dit mogelijk is is het belangrijk je van tevoren realiseren dat er risico’s aan zitten. In dit artikel laat ik je zien waar je op moet letten als je online wilt schaken om geld te verdienen.

Online schaken voor geld websites

Op Nederlandse websites is het niet mogelijk om online te schaken voor geld. Ik vermoed dat dit te maken heeft met de regels die horen bij online kansspelen. Al is het natuurlijk de vraag in hoeverre je schaken onder de kansspelen kunt scharen. In het buitenland, voornamelijk Amerika, kan dit wel. Via een schaaksite voor geld maak je eerst een account aan. Daarna ben je verplicht om een aantal partijen te spelen die niet om geld gaan. Op basis daarvan wordt een startrating bepaald. Je kunt dan om geld gaan schaken. Hierbij zijn een aantal uitgangpunten. Je inzet en winst worden bepaald door het ratingverschil. De speler met de hoogste rating legt het meeste geld in. Verder is deze site erg bezig met valsspelen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar zetpatroon en mogen je partijen niet langer duren dan 10 minuten per persoon. Word je betrapt op valsspelen dan worden je winsten teruggestort aan je tegenstanders en word je voor 3 maanden uitgesloten. Wordt je daarna weer betrapt dan word je voor 6 maanden uitgesloten en na de derde keer volledig geband. Je bent dan niet meer welkom op de site.

Risico’s aan online schaken voor geld

Valsspelen is een van de grootste risico’s aan online schaken voor geld. Aangezien schaken geen kansspel is, maar dat vaak de sterkste speler wint is het verleidelijk om een engine (schaakcomputer) met je zetten mee te laten lopen. En de kans bestaat natuurlijk dat deze niet door de software van de site wordt herkend. Op die manier verlies je niet van een persoon, maar van een schaakcomputer. Niet alleen is dat niet leuk, maar het kost je deze keer ook gewoon geld. Je wordt opgelicht. Gelukkig is het bij de meeste sites zo dat als jouw tegenstander wordt betrapt je je geld terugkrijgt. Maar dat is geen zekerheid. Een ander risico is dat je eerst geld naar een account moet overmaken. Dit is altijd in het  buitenland, waarbij er geen zekerheid is over je inleg. Gaat de site plat of failliet dat is er geen instantie waar je je geld kunt terughalen. Zorg er dus voor dat je nooit teveel geld op de rekening van de site hebt staan.

Hieronder nogmaals de grootste risico’s:

  • Bij online schaken voor geld loop je de kans geld te verliezen tegen een engine
  • De servers staan vaak in het buitenland waardoor je geld minder beschermd is

Heb jij ervaring met online schaken voor geld?

Heb jij wel eens online voor geld geschaakt? en wat zijn jouw ervaringen hiermee? Ik ben erg benieuwd. Deel ze hier en wellicht ontstaat er een mooie community.

Online schaken voor geld
Getagd op:

Eén gedachte over “Online schaken voor geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *