Zondagavond 11 januari. Het eerste grote deel van het Tata Steel Chess toernooi zit er weer op: De weekendvierkampen. Veel spectaculaire partijen. Veel teleurstellingen, maar zeker niet minder opgetogen schakers, en natuurlijk bij allen weer het gevoel van een fantastische sfeer. En natuurlijk wil iedereen er volgend jaar weer zijn. Vast overbodig, maar hier vind je de uitslagen van de weekendvierkampen van het Tata Steel Chess toernooi.

De hoofdgroepen van de weekendvierkampen

tata steel weekendvierkampen klokDit jaar waren er 3 hoofdgroepen tijdens de weekendvierkampen. In de eerste groep was Tycho Dijkhuis op rating de absolute favoriet. Helaas heeft deze jonge belofte van de schaaksport deze favorietenrol niet waar kunnen maken. Waren het zenuwen, was het de ervaring van de tegenstanders? In de tweede groep wist Arlette van Weersel de winst te pakken. Met een keurig overwinning in de eerste ronde en 2 remises tegen de hoger gerate tegenstanders eindige zij als enige op 2 uit 3. In de derde groep ging de winst overtuigend naar Hing Ting Lai. De ratingfavoriet in deze groep wist met 3 overwinningen als enige in de hoofdgroepen ongeslagen te blijven. Een puike prestatie met een TPR van 2548!

Welke schaker kent niemand in de weekendvierkampen?

Voor de overige schakers is de winst belangrijk, maar speelt vooral de lol mee. En niet te vergeten het jaarlijks bijpraten met de vele nieuwe schaakvrienden die opgedaan worden tijdens het mooiste schaaktoernooi van Nederland. En dat geldt niet alleen voor de schakers zelf. Elke schaker in Nederland kent wel iemand die meedoet aan de weekendvierkampen tijdens het Tata Steel Chess toernooi. Laten we deze traditie nog lang in ere houden!

Heb jij meegedaan met de weekendvierkampen van het Tata Steel Chess tournament en wil je je verhaal delen? Laat dan een berichtje achter of schrijf jouw schaakverhaal op deze site!

Tata Steel Chess Weekendvierkampen
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *