Internetschaak wordt steeds belangrijker in het hedendaagse schaak. Dat is niet verwonderlijk met de ontwikkelingen op zowel mobiele apparaten als het altijd online zijn. Je hoeft niet meer thuis op zolder achter de pc te zitten, maar kunt spelen waar en wanneer jij wilt. En het leukste is dat er altijd wel iemand is tegen wie je kunt spelen. En daar speelt de KNSB al een aantal jaar handig op in.

Internetschaak via het KNSB Playchess account

internetschaakDe KNSB is voor internetschaak een samenwerking aangegaan met PlayChess van Chessbase. En het leuke is dat ze niet alleen de mogelijkheid bieden om tegen spelers over de hele wereld te kunnen schaken (dagelijks ongeveer 5000 actieve spelers). Ze organiseren ook zelf toernooien via deze software. Zoals de zaterdagtoernooien waar je punten kunt verdienen om je internet schaak titel te halen, of de grand prix voor de jeugd en natuurlijk het NK Internet Schaken. Helaas is de clubcompetitie enige jaren geleden gestopt.

Lid worden met korting

Als lid van de KNSB kun je met korting lid worden van PlayChess. Leden betalen slechts 15 euro per jaar, normaal 25 euro per jaar. Ook zijn er voor verenigingen, bedrijven en scholen speciale aanbiedingen.

Iets voor jou?

Ben je klaar met schaken tegen computer en wil je eens online schaak spelen tegen echte tegenstanders dan is internetschaak iets voor jou. Meld je aan voor het lidmaatschp van PlayChess.

Internetschaak bij de KNSB
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *