Teamschaken op Helena SchakenIk schaak al enige tijd op Helena Schaken en dat bevalt goed. Leuke partijen en sportieve tegenstanders. Sinds kort heb ik daar ook teamschaken ontdekt. Met team schaken speel je met 6 schakers tegen een ander team dat actief is op Helena Schaken. Op deze manier ben je geen eenling meer die op internet schaakt, maar krijg je een stukje van de verbondenheid terug die je ook bij jouw schaakvereniging ervaart.

De laddercompetitie op Helena Schaken

Binnen teamschaken op Helena schaken speel je in een laddercompetitie in 2 verschillende poules. Dat houdt in dat als je met je team wint je een plekje op de ranglijst stijgt, ongeacht wie de tegenstander is. Verlies je, dan zak je een plekje. Maar dit geldt natuurlijk ook voor de teams om je heen. Wint iemand die onder je staat dan stijgt deze en zul jij zonder dat je iets gedaan hebt dalen, andersom natuurlijk als het team dat direct boven je staat verliest.

Teamschaken binnen @TTT

Ik speel op Helena schaak in het team @TTT. In dit team spelen naast mij 7 superfanatieke schakers waarmee het dus ook leuk is om samen te spelen. Je kunt tijdens een match de partijen van je medespelers ook volgen. Zo heb je al snel een gevoel welke richting de match op zal gaan.

Natuurlijk helpt het dat ik mijn eerste 3 partijen in het team gewonnen heb, en dat het team ook al deze matches heeft gewonnen. Ik merk wel dat ik bij deze teamschaak op Helena Schaken partijen extra mijn best doe om de juiste zetten te vinden. Ik wil natuurlijk niet dat mijn team op Helena Schaken lijdt onder mijn blunders ;-). Wat mij er niet van weerhoudt dat als ik eenmaal gewonnen sta ik het wel graag spectaculair afmaak.

Meld je aan op Helena Schaken!

Schaak je wel online, maar nog niet op Helena Schaken, meld je dan direct aan natuurlijk. Ben je al lid, dan kun je je aanmelden bij een bestaand team die nog geen 8 spelers heeft,  of je kunt je eigen team starten en medeschakers vragen in jouw team te gaan spelen. Ik zou het leuk vinden als je @TTT een keer uitnodigt!

Teamschaken op Helena Schaken
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *