Steeds minder schakers nemen de moeite om lid te worden van een schaakvereniging. En dat is zonde. Niet alleen wordt het daardoor lastiger voor schaakverenigingen om te blijven bestaan en. Nieuwe schakers op te leiden, ook mis je de gezelligheid en verbondenheid die je op de schaakclub hebt. Daarom zet ik in dit artikel de voordelen van het spelen op een schaakvereniging nog even op een rijtje.

De voordelen van het spelen op een schaakvereniging

Een van de andere voordelen van het spelen op een schaakvereniging is dat je tegen schakers van een andere club speelt. Samen met je team speel je tegen een team van vergelijkbare sterkte en wint jouw schaakclub de poule dan promoveer je. Zo kun je in de landelijke schaakcompetitie terecht komen en tegen de bekende schakers komen te spelen. Natuurlijk moeten jij en je schaakteam wel sterk genoeg zijn daarvoor. Om je hierin te trainen kun je of bij je schaakvereniging of via de schaakbord schaaktrainingen volgen.

Bepaal jouw speelsterkte met een rating

Om jouw speelsterkte meten krijg je een schaakrating. Dit is een getal dat jouw speelsterkte vergelijkt met andere schakers. Win je dan stijg je, verlies je dan zak je. Hoeveel je zakt of stijgt hangt af van de sterkte van je tegenstander. Zo blijft de schaak rating eerlijk!

Word lid van een schaakvereniging

Schaak jij en speel je nog niet op een schaakvereniging dan zou ik je graag uitnodigen om eens een keer bij een schaakvereniging bij jou in de buurt te gaan kijken. Zelf speel ik bij schaakvereniging Denk en Zet in Hattem. Bij deze gezellige schaakclub spelen schakers uit Hattem, Wezep, Zwolle en omstreken! Woon je in de buurt, loop gewoon eens binnen op een dinsdagavond in Steakhouse Brasil om een potje mee te spelen. Wie weet komen we elkaar een keer tegen achter het schaakbord.

Schaak jij op een schaakvereniging?
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *