Als de zomer zijn einde nadert nemen de schaakkriebels bij de meeste schakers weer toe. We zijn weer toe aan ons wekelijkse portie aanvallen, blunderen, opkrabbelen en goed wegkomen. Of gewoon winnen natuurlijk. Maar het belangrijkste is natuurlijk de borrel tijdens of na afloop van de partij. Alhoewel het aantal leden op schaakverenigingen elk jaar afneemt blijft er een trouwe kern schakers naar de wekelijkse schaakavond komen.

Externe competitie, bondscompetitie, landelijke competitie

Daarnaast beginnen dan ook de wedstrijden tussen de schaakverenigingen. Sommigen noemen dat externe competitie of bondscompetitie of landelijke competitie. En zo zijn er nog vele namen waaronder deze competitie tussen verenigingen wordt genoemd. Ook hier zijn de schaakkriebels aanwezig. In welk team speel je, wie worden de tegenstanders, hoe groot zijn de kansen op het kampioenschap. Eigenlijk weet je dat pas nadat de eerste ronde is gespeeld. Dan weet je wat de ratings van de tegenstanders zijn en hoe sterk jouw team is ten opzichte van de concurrentie.

Heb jij ook al schaakkriebels?

Heb jij ook al schaakkriebels? Heb jij ook al dat gevoel dat je eigenlijk niet kan wachten tot de competitie weer begint? Gelukkig kun je tot die tijd heerlijk online schaken. Lees dit artikel bijvoorbeeld eens over online schaken en kies zelf bij welke website jij gaat schaken.

Schaakkriebels
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *