Nu eens geen Online schaken, maar echt schaken. Dat was het tweede team van Denk en Zet uit Hattem dit schaakjaar wel toevertrouwd. Alle wedstrijden in de derde klasse A werden gewonnen. Ondanks dat we tot de favorieten behoorden ging het toch soepeler dan verwacht. En dus de terechte kampioenen!

Spirit, vechtlust en een beetje geluk af en toe

Het team van Denk en Zet 2 was dit jaar een combinatie van talent, ervaring maar vooral van de wil om te winnen. Het jaar ervoor was een sof geweest en dat moest worden goedgemaakt. Er werd op niets minder dan het kampioenschap ingezet. Er moest geschaakt worden. We begonnen met 2 regelmatige overwinningen, op VSG en Lelystad. Daarna stond de eerste topper van dit seizoen op het programma. Uit naar Dronten.

De eerste klap is een daalder waard

Uit naar Dronten is altijd lastig. De gemiddelde rating van de tegenstander lag iets hoger dan die van ons, maar dat kwam vooral door de sterke eerstebordspeler. Toen de eerste rook was opgetrokken stonden we al 4,5 – 0,5 voor. Het eerste feestje kon gevierd worden. Daarna nog een lastige pot tegen Zwols SG en 2 walk-overs tegen Pegasus, ook uit Zwolle, en Meppel en de buit was binnen!

Op naar de tweede klasse

De laatste ronde tegen Elburg was nog om des keizers baard. Natuurlijk waren we nog gemotiveerd genoeg om te winnen en daarmee was de 7de overwinning van het schaakseizoen binnen. Het kampioenschap was een ronde eerder al gevierd, maar dat mocht de pret niet drukken. Nu volgend jaar in de tweede klasse dit kunststukje nog maar eens herhalen. Wij gaan er in ieder geval voor!

Denk en Zet 2 kampioen schaken!
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *