Schaken is een mannensport. Tenminste, dat zou je verwachten als je de gemiddelde clubavond van een
schaakvereniging bezoekt of rondkijkt bij een schaaktoernooi. Als je goed kijkt blijken er echter best een leuk aantal vrouwen te schaken, en ze worden ook steeds mooier. Voor mijn Pinterest pagina heb ik een bord gemaakt over schaakbabes waarin ik foto’s verzameld heb van mooie vrouwen uit binnen en buitenland die over het algemeen ook nog eens beter schaken dan de meeste van ons ;-).

Schaakbabes in de wereldtop

schaakbabes Judith Polgar by chess.com
image by chess.com

In de wereldtop bij schaken zie je steeds vaker knappe vrouwen. Waar vroeger het schaken toch meer voor de nerdy vrouw of wat oudere vrouw was neemt nu de jonge generatie het over, al moet ik zeggen dat Judith Polgar (37) natuurlijk nog meer dan voldoet aan de criteria voor een mooie vrouw. Verder zijn natuurlijk de schaakbabes Maria Manakova, Natalia Pogonina, Mariam Mansur, Regina Pokorna en Anna Sharevich vrouwen die voor voldoende afleiding achter het schaakbord zorgen.

Mooie schaaksters uit Nederland

Alhoewel ze (nog) niet tot de echtewereldtop behoren doen ook de Nederlandse vrouwen wat betreft het uiterlijk niet onder voor de (vooral oost-europese) schaakbabes. Nu helpt het natuurlijk dat de Nederlandse vrouw in het algemeen tot de mooiste vande wereld behoren, maar ook in het schaken zie je dat terug. En ja, zelfs zonder afgeleid te worden door het uiterlijk zijn ze vaak sterk genoeg om de gemiddelde mannelijke schaker van het bord te vegen. Neem bijvoorbeeld Lisa Schut, Bianca Muhren of Arlette van Weersel. Sterke schaaksters (Lisa Schut is zelfs Nederlands Kampioene!) die er ook nog eens fantastisch uitzien.

Afgeleid worden door een schaakbabe

Maar niet verliezen wij mannen van vrouwen die sterk schaken, ook dikwijls laten we ons afleiden door het uiterlijk. Verleidelijk glimlachend, laag uitgesneden decolletés, en even wapperen met de haren zijn beproefde tactieken om even de aandacht van het spel af te leiden, resulterend in een blunder op het bord bij de mannelijke tegenstander. Ze zullen het natuurlijk nooit toegeven, maar wij mannen weten zeker dat het gebeurt. Niet voor niets is er inmiddels bepaald dat bij wedstrijden op Europees niveau geen laag uitgesneden decolletés meer zijn toegestaan. En indien nodig gaat dit ook voor korte rokjes gelden.

Door welke knappe schaakster heb jij je wel eens laten afleiden?

Heb jij wel eens een schaakpartij verloren van een knappe vrouw doordat je afgeleid was door het uiterlijk? Ik ben natuurlijk benieuwd tegen wie dat was, en of ze al voorkomt op mijn Pinterest bord. Natuurlijk mag je me ook laten weten welke schaakbabes jij nog mist in de lijst. Ik ga dan op zoek naar een leuke foto en zal haar vereeuwigen in de lijst.

Kun je trouwens nog niet schaken, dan leert deze schaakbabe je de basics.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *