tienkampen tata steel chess guramishviliAls laatste grote groep bij de amateurs waren de tienkampen aan de beurt. Was het bij gebrek aan een C-groep bij de grootmeesters dat een Top groep werd ingesteld? In ieder geval speelden hier een aantal mensen mee die in een C-groep zeker niet hadden misstaan. Denk bijvoorbeeld aan Manuel Bosboom, Merijn van Delft en Sopiko Guramishvili, de vriendin van Grootmeester Anish Giri.

Winst in de Top groep voor Miguoel Admiraal

Met 6,5 uit 9 wist Miguoel Admiraal de Top groep te winnen tijdens Tata Steel Chess. Hij speelde vanaf het begin aan om de hoogste plekken en verloor geen enkele partij. Slechter was de start van Sopiko Guramishvili. Lag het aan het wennen aan de atmosfeer, waren het zenuwen? In ieder geval begin zij met 3 nederlagen om zich daarna alsnog te herpakken en op 4,5 uit 9 te eindigen.

Groepen 1A en 1B

Net onder de Top groep speelden de heren in de groepen 1A en 1B van de tienkampen. In 1A zegevierde schaakleraar Ilias van der Lende. Lang speelde hij met een TPR boven de 2500, maar uiteindelijk met 7 uit 9 haalde hij een erg goed resultaat (TPR 2427). 1B was een prooi voor Danny de Ruiter. De schaker van de Alkmaarse schaakclub De Waagtoren wist Henk Jan Visser nog nipt van zich af te houden en haalde uiteindelijk 6,5 punt en een TPR van 2364. Mooie resultaten.

Fair play tijdens de tienkampen op Tata Steel Chess?

Het aandeel smartphones onder Nederlanders is de laatste jaren behoorlijk toegenomen. Schakers zijn hierop uiteraard geen uitzondering. Dat maakt het verleidelijk om tijdens een lange partij schaken je even terug te trekken, op bijvoorbeeld het toilet, en daar een schaak engine even naar je partij te laten kijken. De volkskrant berichte recent over (mogelijk) misbruik van mobiele telefoons. Heb jij tijdens het Tata Steel Toernooi een dergelijke ervaring meegemaakt, laat het dan weten!

schaken valsspelen

Fhoto credits: Foto Giri en Guramashvili via Chessbase.com, Foto op overzichtspagina via Chess24.com

Tienkampen tijdens Tata Steel Chess
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *