Schaken tegen computer in 3d

Schaken tegen computer gebeurt vaak op een schaakbord in 2 dimensies. Zo heb je vaak wel een beter overzicht over de stelling. Toch gaat daarmee deels de charme van het schaken aan een schaakbord verloren. Gelukkig zijn er ook 3d varianten van schaakspelen die je online kunt spelen. Op deze pagina vind je een hele leuke variant. Deze variant laat zien dat schaken tegen computer in 3d wel erg leuk kan zijn.

Verschillende speelsterkten

schaken tegen computer 3dDeze online variant kun je in 2 speelsterktes spelen. Kies je voor Shallow dan zul je merken dat de computer niet heel sterk speelt. Sterker nog, de kans dat je wint is vrij groot. Hoe anders is dat met de modus Deep. Bij dat niveau moet je wel even goed nadenken. Hierbij speelt mee dat op een 3d bord je wat beter naar de stand van de stukken moet kijken. Lukt het je nog net niet om tegen deze variant te winnen dan helpt het wellicht om even naar deze tips te kijken.

Serieus schaken tegen computer

Schaken tegen een 3d computer is natuurlijk best even leuk, maar wil je echt serieus schaken dan kun je beter kijken naar een module met 2d stukken en waarbij je meer invloed hebt op de speelsterkte. Een leuke schaakcomputer vind je op deze website. Deze schaakmodule is gemaakt door Shredder (van de sterke schaakprogramma’s) en biedt schaken in speelsterktes tussen 1400 en 2200.

Foto credits:
schaakstukken op Ipad CC BY by Anuj Biyani
schaakstukken in het licht CC BY-NC-ND by Luis Vásquez [ Luis3D ]

Schaken tegen computer in 3d
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *