Na de weekendvierkampen waren de dagvierkampen aan de beurt op het Tata Steel Chess toernooi. Traditioneel is dit deel van het toernooi iets minder sterk bezet. Dat maakt meedoen zeker niet minder leuk en spannend. En ook hier blijkt dat als je de hoogste rating in je vierkamp hebt je niet zonder meer gegarandeerd bent van de groepsoverwinning.

2 vierkampen in de eerste klasse

Tijdens de dagvierkampen van het Tata Steel Chess toernooi waren er 2 vierkampen in de eerste klasse. In vierkamp A was Harold van Dijk ratingfavoriet, vlak voor Mees van Osch. Mees is een jong talent en had ook al meegedaan in de weekendvierkampen. Helaas zonder veel succes (derde in 1B met tpr van 2152). Tijdens de dagvierkampen wist hij het beter te doen. Met 2 uit 3 haalde hij een TPR van 2317. De groepswinst was er voor Tigran Spaan. Deze speler met “slechts” 2140 haalde ook 2 punten, maar wist op SB punten Mees net voor te blijven.

In dagvierkamp 1B was Daan Zult op rating veruit favoriet. Een nederlaag tegen de uiteindelijke groepswinnaar Erik Schoehuijs gooide roet in het eten. Met 2,5 uit 3 en een TPR van 2447 was Erik de overtuigende winnaar.

Wereldkampioen doet mee in dagvierkampen

Op de laatste dag van de dagvierkampen hadden de spelers in de Masters en Challengers toernooien een rustdag. Toch werd de koploper in het Masters toernooi, Vasily Ivanchuk, gespot bij de dagvierkampen. Hij was supporter van goede vriend Alexander Georgiev, wereldkampioen dammen, en nu schakend in groep 5. Via Facebook leerde ik dat Alexander schaakles krijgt van Ivanchuk, terwijl op zijn beurt Georgiev Ivanchuk leert dammen. Een leuke en opvallende samenwerking! En met succes. Georgiev won zijn vierkamp duidelijk met 3 uit 3.

Heb jij meegedaan aan de dagvierkampen op Tata Steel Chess?

Laat me dan even weten hoe je het hebt gedaan. Heb je goed gescoord, nieuwe vrienden gemaakt, of iets anders leuks meegemaakt? Laat een reactie achter op dit artikel of schrijf jouw schaakverhaal.

Dagvierkampen Tata Steel Chess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *